Annons:

Hultsfred siktar på uppflyttning i serie med nya bekantskaper

Robin Löfstedt är tillbaka i Hultsfreds HF som siktar på att avancera till division 2. Foto: Simon Henriksson

Hultsfred siktar på uppflyttning i serie med nya bekantskaper

Hultsfreds FK gör ingen hemlighet av att de siktar på uppflyttning till division 2 inför morgondagens seriepremiär borta mot HK Fräs från Norrköping.
– Även om vi inte vet någonting om flera motståndarlag är målet att gå upp i division 2, säger tränaren Andreas Sundqvist.

Annons:

I morgon eftermiddag spelar Hultsfreds HF seriepremiär på bortaplan. Match nummer två spelas en månad senare, även den på bortaplan, och HHF:s första hemmamatch är lördagen den 11 december. 

Årets division 3-serie består av endast sju lag då två lag har kastat in handduken. HHF har hamnat i en ny serie i jämförelse med tidigare säsonger och målsättningen är att ta steget upp i division 2 igen. 

– Jag anser att vi har ett så pass slagkraftigt och starkt lag för att vi ska klara av det. Jag tror och hoppas att vi kan gå hela vägen och det gör spelarna också. Vi har kommit överens om en gemensam målsättning som vi kommer sträva efter, säger tränaren Andreas Sundqvist.

God uppslutning på träningarna

I fjol avbröts handbollssäsongen efter fyra matcher på grund av coronapandemin. 

Hultsfreds HF är redo för morgondagens premiär mot HK Fräs efter att ha haft god uppslutning på de senaste veckornas träningar.

– Vi vet inget om laget vi möter med tanke på att vi aldrig har mött dem. Vi har haft jäkligt bra träningar den här veckan med fullt manskap, 25 personer på båda träningarna. Vi har haft perfekta förutsättningar, säger Sundqvist och fortsätter: 

– Vi kommer köra stenhårt på vårt spel och lita på det. Jag vet att de hann spela fem matcher i division 3 förra säsongen och vann fyra av dem. Jag har ingen aning om hur deras motstånd var så vi får helt enkelt lita på vårt spel. Jag tror att vi kommer se bra ut. 

Sundqvist tycker att handbollen i Hultsfred har fått ett uppsving efter några kämpiga säsonger. Klubben har ett lag i division 3 och ett lag i division 4, som leds av Stefan Andersson och Ronny Örnros. 

– Vi har haft ett glapp vad gäller juniorer under några år. Nu kommer de upp och tar plats på riktigt. Det är andra året som de får spela seniorhandboll och det är nu de börjar etablera sig på riktigt. Nu börjar det se ljust ut igen med ett 25-tal spelare i seniortruppen. Det är viktigt att vi har mycket folk, annars kommer det inte gå. 

Löfstedt och Ahnstedt spelar premiären

HHF har gjort klart med tre spelare inför årets säsong. William Östergren, med HHF som moderklubben, är tillbaka efter att ha gått på handbollsgymnasiet i Eskilstuna. Rutinerade Robin Löfstedt har också återvänt efter några säsonger i Vetlanda. Joel Ahnstedt är ny från Vetlanda. 

– Både Robin och Joel har tränat fullt i två veckor så de är fit for fight och spelar i morgon. 

Tobias Stridh missar morgondagens premiär, annars är alla spelare tillgängliga. 

Fakta

Hultsfreds HF:s motståndare i division 3: HK Fräs (Norrköping), HK Extra (Nyköping), RP IP HK (Linköping), Västerviks HF, Eksjö BK och HK Miffe (Mantorp). 

Premiärtruppen: Oliver Carlford, Felix Andersson, Elias Andersson Landholm, Anton Söderström, Robin Löfstedt, Gustaf Örnros, Armen Aslanyan, Axel Andersson Landholm, Christoffer Sundqvist, William Östergren, Joel Ahnstedt, Joel Wiger Albertsson.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt