Annons:

Fjärde förlusten för HHF – trots Carlfords storspel

Oliver Carlford gjorde en stark insats för HHF i dag, men det räckte inte. Foto: Ossian Mathiasson

Fjärde förlusten för HHF – trots Carlfords storspel

Hultsfred har fått en mardrömsstart på seriespelet. I dag kom fjärde förlusten på det femte försöket när Växjö vann Smålandsderbyt med klara 29–24.
– De är duktiga på att straffa oss, säger tränaren Bo Sundqvist.

Annons:

Hultsfred är nu nere på en negativ kvalplats. Det återstår förstås många poäng att spela om – men klart är att Hultsfred relativt snart måste börja plocka poäng för att ta sig in i säsongen.

I dag spelade man alldeles för slarvigt och blev sönderkontrade av det rappare bortalaget.

– Det var inte så bra egentligen. Vi har för många tekniska fel och är inte tillräckligt kliniska i våra avslut. Där måste vi bli bättre, vi får för många kontringar emot oss och spelar inte fullt ut i offensiven.

 "Fungerade väldigt bra"

I hemmamålet storspelade Oliver Carlford, men vad hjälpte det när HHF inte fick igång offensiven.

– Målvaktsspelet fungerade väldigt bra och vi ger oss själva chansen att vinna, men tio kontringsmål är för mycket. Vi slarvar i spelet framåt eller gör tekniska fel. Växjö är för bra för det.

I paus var ställningen 12–16. HHF inledde sedan andra halvlek piggt och var plötsligt bara ett mål efter. Därefter ryckte Växjö igen och gick ifrån till en sjumålsledning med kvarten kvar.

– I paus kändes det ganska bra, det kändes som att vi skulle kunna ta hem det. Sedan blir det lite för mycket uppförsbacke. Vi testade lite olika taktiska lösningar, men lyckas inte fullt ut.

Hur ser du på er inledning av säsongen?

– Vi hade önskat att vi haft mer poäng, helt klart. Vi har haft lite lägen att få med oss poäng, men har haft lite stolpe ut.

Beröm går till målvakten Oliver Carlford. Målskyttar: Ivan Pilipovic 8, Albin Nilsson 6, Robin Löfstedt 4, Sasa Omrcen 2, Andreas Torngren 2, Elias Andersson Landholm, Gustav Örnros.

253 åskådare var på plats i Hagadal.

 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt