Annons:

Jordan Fogarty var het när Virserum vann med 10-2 i premiären. Foto: Arkivbild

VSGF gjorde tvåsiffrigt på Eksjö i premiären: "Tar väldigt bra beslut"

Virserums SGF körde över Eksjö HC i hemmapremiären. Det blev seger med hela 10-2.
– Vi var överlägsna, det går inte att sticka under stol med, säger tränaren Wictor Holmberg.

Annons:

Visserligen tog Eksjö ledningen redan efter drygt tre minuter. Förstås en kalldusch för Virserum, som slagit Eksjö klart under försäsongen. Men det blev aldrig någon väckarklocka, säger tränaren Wictor Holmberg.

– Nej, så var det inte. De tog ledningen med 1-0 på en kontring, men det studsade lite turligt för dem där. Det var ett riktigt skitmål, säger Wictor Holmberg.

Bortaledningen stod sig bara i cirka 45 sekunder. Jeremy Mcneil spräckte Virserums målnolla i powerplay kort därefter. Innan första perioden var över hade Anton Holm gjort 2-1, Shuan Lymer 3-1 och Jeremy Mcneil 4-1. 

– Att de tog ledningen störde oss inte nämnvärt. Vi gnetade på och det var inget snack om det i första perioden. Vi gjorde det bra, säger Holmberg. 

"Gör det bra"

Eksjö reducerade till 4-2 genom Alfred Hugosson i den andra perioden, men återigen dröjde det bara 30 sekunder innan Virserum hittade nätet igen. Thomas Mansbridge satte 5-2 och en stund senare kom 6-2 i powerplay genom Adam Koponen. 

I slutet av den andra perioden sköt Karl Thorstensson 7-2. I den tredje perioden blev det ytterligare tre mål för Virserum. Jordan Fogarty gjorde 8-2, Wesley Howerton 9-2 och Thomas Mansbridge avslutade premiärkalaset med 10-2 med 20 sekunder kvar.

– Vi gör det bra och har förbättrat mycket sedan försäsongen. Vi tar väldigt bra beslut om jag jämför med försäsongen. Vi lägger puckarna djupt, jobbar hårt, backcheckar stenhårt och tar pucken från dem och kan ställa om istället.

Var ni så överlägsna som siffrorna visar?

– Ja, vi var överlägsna, det går inte att sticka under stol med.

"Jätteskönt"

Wictor Holmberg var förstås glad över att få den här premiärstarten på division 3.

– Det är såklart jätteskönt att börja med en seger och bygga självförtroende direkt. 

Är det något ni kan göra bättre?

– Det finns alltid saker att förbättra. Vi tar väldigt många utvisningar. Vi spelar med en man mindre i nästan halva andra perioden. Det håller inte mot bättre lag, säger Holmberg. 

Joel Stridell fick beröm tillsammans med förstafemman.

– Jag vet inte hur många poäng Jordan, Thomas och Jeremy gör tillsammans. Hela laget gör det bra men de stack ut allra mest.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt