Annons:

Andraplatsen inte guld värd för VSGF i nuläget: ”Kan inte säga något”

Virserums SGF avslutar kvalserien med hemmamatch mot IK Guts. Foto: Linus Johansson

Andraplatsen inte guld värd för VSGF i nuläget: ”Kan inte säga något”

På onsdagskvällen avslutar Virserums SGF kvalspelet med hemmamatch mot IK Guts. Tar VSGF tre poäng slutar laget tvåa i sin kvalgrupp och har laget resultaten med sig kan man bli bästa tvåa bland de fyra kvalgrupperna.

Annons:

Lund har redan vunnit kvalserie D till division två och får därmed spela i tvåan även nästa säsong. Där bakom slåss Virserums SGF och IK Guts om andraplatsen i kvalgruppen.

Tar VSGF tre poäng klättrar man förbi Guts och slutar tvåa med tio inspelade poäng. Om Virserum har ett par resultat med sig i övriga kvalserier kan laget till och med bli bästa tvåa i de fyra kvalserierna.

”Mycket annat som styr”

Ett rykte har gjort gällande att den bästa tvåan kommer att flyttas upp till division två. Det tillbakavisas nu av Peter Johansson, kanslichef på Smålands Ishockeyförbund.

– I grunden är det bara seriesegrarna som går upp. Sen är det mycket annat som styr om något andraplacerat lag också kan flyttas upp. Det handlar helt enkelt om hur många lag som kommer ner från Hockeyettan och det är inget som vi vet än, säger Peter Johansson.

– En annan sak som kan ställa till det är om lag blir utan licenser och därmed ramlar ner från olika nivåer, fortsätter Johansson.

En sak är dock säker. Även om Virserum skulle bli bästa kvalserietvåa så kommer laget inte kunna jubla över något avancemang efter onsdagens hemmamatch mot IK Guts.

– Nej, vi kan inte säga något i nuläget om hur det blir förutom att de fyra ettorna går upp, säger Peter Johansson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt