Annons:

Virserum tog skön derbyseger i kväll – utökade serieledningen

Virserum fick jubla över en derbyseger mot Åseda i kväll. Simon Dahl, i mitten, gjorde de två sista målen i 6-3-segern. Foto: Linus Johansson

Virserum tog skön derbyseger i kväll – utökade serieledningen

Virserums SGF fortsätter att ånga på i hockeytrean. I kväll tog laget sin nionde seger på lika många försök. Den här gången var det derbyrivalen Åseda IF som besegrades med 6-3.
– Det var roligt att stå i båset och se killarna slita på det sättet för varandra, säger VSGF-tränaren Fredrik Pettersson.

Annons:

Så sent som i går spelade Virserum seriefinal mot Lenhovda och vann med 5-1. I kväll fortsatte laget sitt segertåg genom att bortabesegra Åseda med 6-3.

– Det gick faktiskt bra att spela två matcher så tätt. Vi var bättre i dag än vad vi var i går. I kväll var vi dessutom lite kort om folk och gick runt på tre kedjor och två backpar. Men killarna gjorde det fantastiskt smart och jäkligt bra, säger Fredrik Pettersson.

"Skönt med lite nerv"

Efter den första perioden ledde VSGF med 3-2. Gästerna tog ledningen tre gånger om i perioden via mål av Christoffer Velander, Jesper Jansson och Velander igen. Tidigt i den andra perioden utökade Andreas Lundgren till 4-2.

Åseda reducerade till 4-3 drygt fem minuter in i den tredje perioden och skapade ny nerv. För Virserum, som vunnit alla matcher den här säsongen klart, var det mer positivt än negativt.

– Vi sa det när de gjorde 4-3 att fan vad skönt med lite nerv i en match. Det har man önskat att det ska bli, säger Fredrik Pettersson.

Berömde backarna

Efter 53.36 såg dock Simon Dahl till att definitivt stänga matchen när han gjorde 5-3 i powerplay. Dahl utökade sedan i matchens slutskede när han gjorde 6-3 i öppen kasse.

– Det var en rättvis seger och vi är tämligen helnöjda allihop. Det var roligt att stå i båset och se killarna slita på det sättet för varandra. Sen ska det sägas att Åseda gjorde en bra match och gav oss en fajt, det var kul och det är ju roligare att vinna då också.

Fredrik Pettersson gav hela laget en stor eloge för insatsen. Backarna Anton Proos, Ricky Johansson, Alexander Andersson och Simon Svensson Qvistberg.

I och med segern drygade Virserum ut sin serieledning. Laget är nu sex poäng före tvåan Lenhovda och nio poäng före tredjeplacerade Åseda.

Fakta

Virserums poäng i kvällens match:

Simon Dahl 2+1

Christoffer Velander 2+0

Jesper Jansson 1+0

Andreas Lundgren 1+0

Jim Nordh 0+3

John Höggren 0+1

Ricky Johansson 0+1

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt