Annons:

Ishallen i Virserum bommas igen i närmare en månad: ”Ett måste”

Ishallen i Virserum stängs i närmare en månad i och med att belysningen ska bytas ut. Foto: Ossian Mathiasson

Ishallen i Virserum bommas igen i närmare en månad: ”Ett måste”

Belysningen i Virserums ishall ska bytas. Därför bommas ishallen, från och med i morgon, igen i närmare en månad.
– Det är klart att det blir ett avbräck så här mitt i säsongen. Men vi måste ta det nu, vi vågar inte vänta längre, säger Fredrik Lönngren i VSGF:s hockeystyrelse.

Annons:

Belysningen i Virserums ishall har varit på upphällningen i flera år. Nu har Hultsfreds kommun och Sparbanken gått in med ekonomiskt stöd för att Virserums SGF ska kunna byta ut belysningen.

– Belysningen är utsliten och det går inte att få tag i sådana lampor som krävs längre. Så det här är ett måste. Nu kommer vi att få en mycket jämnare belysning och det blir också en stor energibesparingsåtgärd, säger Fredrik Lönngren.

Stängt under jullovet

Bytet av belysningen inleds den 13/12 och hallen kommer troligen att vara stängd fram till den 7/1, alltså i närmare en månad.

– Ideella krafter kommer att göra i princip allt arbete förutom själva elinstallationen. Totalt är det ett 20-tal personer som ställer upp.

Att ishallen inte kommer att ha öppet på närmare en månad drabbar förstås föreningens lag.

– Vi har lagt det här när det är uppehåll i samtliga serier. A-laget får åka och träna på andra håll och framförallt har vi bokat in oss i Åseda. Pojklagen får försöka hålla igång med lite fys och så i sporthallen. Det är klart att det blir ett avbräck så här mitt i säsongen. Men vi måste ta det här nu, vi vågar inte vänta längre, säger Fredrik Lönngren.

Extra trist blir det också för de som har tänkt att åka skridskor i ishallen under jullovet.

– Det är förstås inte roligt att inte kunna ha öppet då, men tyvärr blir det så i år.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt