Annons:

Starkt Virserums SGF föll mot tufft motstånd i genrepet

Alexander Andersson och hans Virserums SGF förlorade genrepet till söndagens seriepremiär i Hockeytrean mot tippade topplaget i Hockeytvåan, Boro Vetlanda. Foto: Arkivbild

Starkt Virserums SGF föll mot tufft motstånd i genrepet

Inför söndagens seriestarten i Hockeytrean genrepade Virserums SGF mot tufft motstånd på onsdagskvällen. Laget föll visserligen mot Boro Vetlanda, men tränaren Wictor Holmberg var väldigt nöjd med sitt manskaps insats.

Annons:

På söndag startar Hockeytrean för Virserums SGF med hemmamatch mot Diö.

Tränaren Wictor Holmberg hade därför valt riktigt tufft motstånd i kvällens genrep, tippade topplaget i tvåan, Boro Vetlanda HC – klubben där han själv var i fjol.

– Boro var riktigt bra då, och man har byggt vidare på det. Jag tror faktiskt Boro kommer vara ett av landets bästa division två-lag den här säsongen.

Fick träna på försvarsspel 

Inte helt oväntat fick Virserum spendera en stor del av matchen i egen zon, och visst förlorade man. Men ändå ”bara” med 4-0.

– Killarna gör det jäkligt bra. Visst äger de mycket puck, men jag tycker ändå att vi stänger ner dem på ett starkt sätt, säger Wictor Holmberg.

– Vi fick träna mycket försvar idag, och har fokuserat en hel del på det på träningarna också. Över lag tycker jag att vi ligger bra i fas, och är redo inför söndagens seriepremiär.

Davidsson bäst i laget 

Bäst i Virserum var målvakten Robert Davidsson. Tränare Holmberg ville också ge ett extra plus till trion Otto Svensson, Jonathan Sahlström och William Björklund, som han matchade hårt mot Boros ledande lina.

Noterbart är att Olle Engqvist, 19-åring från Mariannelund som lånas in från Vimmerby Hockeys J20-lag, gjorde matchpremiär i dag.

– Det är en back som vi kommer få stor nytta av , säger Wictor Holmberg.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt