Annons:

Jerker efter finalförlusten:

Smedernas förare deppar efter finalförlusten. Foto: Bildbyrån

Jerker efter finalförlusten: "Inte deras VM-förare som avgör"

Eskilstuna Smederna har besegrat Dackarna i final flera gånger. Den här gången fick Jerker Erikssons Smederna se sig besegrat.
– Det är inget att säga om, vi förlorar mot ett bättre lag, säger han.

Annons:

Smederna vann grundserien, men det var knappast någon som höll laget som favorit i finalen mot ett mycket starkt dackelag. Smederna höll jämna steg fram till paus i Målilla – därefter stack hemmalaget ifrån till en 16-poängsledning.

En ledning som var för stor för att Smederna skulle kunna hämta ikapp hemma i Eskilstuna.

– Det här är inte mycket att säga om, vi förlorar mot ett bättre lag. Målilla är värda guldet. De har ett jättestarkt lag och har haft i stort sett alla gubbar i form på slutet. De har blivit kritiserade för att de har toppat upp laget, men jag tror att de hade grejat det här ändå. Deras förare var i sådant slag nu på slutet ändå. Visst, jag spekulerar, men det är ju inte i första hand deras VM-förare som avgör. Jag tycker framför allt att det är Thorssell och Jensen, men visst, alla poäng är lika mycket värda, men de blir tungan på vågen, säger Jerker Eriksson och blickar bort mot Dackarnas firande med fansen. 

Dog era gulddrömmar när det blev 16 poäng i går?

– Så är det ju. Vi hängde med bra fram till pausen och hade lite mersmak där, tycker jag, men det är som det är. Vi hängde inte med efter paus och då blev det för tufft.

Ser du något som ni kunde gjort annorlunda?

– Vi gick i valet och kvalet om vi skulle göra några förändringar, men vi ville inte ta bort någon av dem som tagit oss hit. Det skulle ha varit om någon kunde ha gjort skillnad, men då hade vi gjort någon av de här förarna jävligt besvikna. Vi bestämde oss för att gå för de här gubbarna som körde hem seriesegern.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt