Annons:

Tidigare Dackeföraren tillbaka i svensk speedway – här är hans nya klubb

Patryk Dudek är tillbaka i svensk speedway och kör för Indianerna under 2024. Foto: Bildbyrån

Tidigare Dackeföraren tillbaka i svensk speedway – här är hans nya klubb

Patryk Dudek har kört för både Rospiggarna och Lejonen efter att ha spenderat många säsonger i Dackarna. Nu är den polske föraren klar för Indianerna.

Annons:

Patryk Dudek körde för Dackarna under stora delar av 2010-talet och har därefter kört för Rospiggarna i en säsong (2021) och för Lejonen i en säsong (2022). 

Nu är han klar för en återkomst i svensk klubblagsspeedway. Polacken har gjort klart med styrning i Kumlaklubben Indianerna under 2024. 

”Patryk Dudek är en av de förare jag haft kontakt med tidigare och senast inför 2023. Han ville dock då fokusera på GP-serien och polska ligan. När vi återigen hördes av några dagar före GP-avslutningen i Torun gick det fort. Patryk var lika intresserad av att komma till Kumla som vi var av hans tjänster. Vi avvaktade en kontakt över GP-helgen för att höras några dagar efter och ett samtal senare var vi överens och kontrakt påskrivet. Jag ser verkligen fram emot att arbeta med honom och det är en förare med en enorm erfarenhet och kapacitet”, säger lagledaren Peter Johansson till klubbens hemsida. 

Efter ett år utan styrning i Sverige ser Patryk Dudek fram emot återkomsten. 

”Jag är superglad att vara tillbaka i den svenska ligan efter ett års uppehåll. Särskilt glad är jag över att få bli en del av Indianerna. Jag har hört mycket positivt om klubben och sen är banan i Kumla en av världens bästa speedwaybanor, som jag dessutom trivs, och brukar ha bra matcher på. Jag ser fram emot säsongen och laddar för att gå långt 2024”, säger Patryk Dudek. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt