Annons:

DEBATT: Därför kommer jag rösta nej till vindkraftsprojektet i Tönshult

Fullmäktigeledamoten Alexander Steinvall (C) kommer rösta nej till det omtalade vindkraftsprojektet i Tönshult. Foto: Privat

DEBATT: Därför kommer jag rösta nej till vindkraftsprojektet i Tönshult

Alexander Steinvall (C), ledamot i Hultsfreds kommuns kommunfullmäktige, kommer rösta nej till vindkraftsprojektet i Tönshult. I en insändare i Dagens Hultsfred förklarar han varför. 

Annons:

Därför kommer jag rösta NEJ till Tönshults vindkraftsprojektet i Hultsfreds kommunfullmäktige den 27 september!  

Jag med flera centerpartister (dock inte alla) har gjort och fortsätter att göra allt för att nå ut med vårt budskap om att vi bör säga NEJ till vindkraftsprojektet.

I ett demokratiskt land gäller det att lyssna på sina medborgare, o kanske i ännu större grad i mindre kommuner där det gäller att gynna lokala förhållanden och förutsättningar.

*

Jag med flera anser att vår kommun har gjort vår del på det nationella planet. Vi har redan idag två befintliga vindkraftsprojekt i kommunen, samt ytterligare ett utanför kommungränsen (som går med ekonomisk förlust). Lägg där till den kommunala satsningen på solenergi på Kiras öken och på flygplatsen.

Jämför man med grannkommunerna Högsby och Vimmerby ligger vi långt fram.

Vi har gjort vår del och det räcker nu! 

Hur kan vi ens rösta JA när kommunens egen Vindbruksplan inte ens är färdig!? 

Nuvarande förslag till Vindbruksplanen har stora brister och dessa 12 verk är rekordstora - nästan 300m höga med 190m vingbredd. Verken kommer synas långt bort och högt över Virserumssjön.  Med vingen rakt upp blir de nästan lika stora som Eiffeltornet, och det är inte bara ett sådant utan 12 st(!) som ska byggas!

Vindkraftsprojektet i Tönshult ger inga ekonomiska fördelar eller arbetstillfällen till kommunen, istället riskerar projektet att leda till försämrade turistinkomster och förstöra vår vackra natur och djurliv.

Jag står bakom mitt NEJ mer än någonsin tidigare. Detta trots att jag blivit kallad alltifrån "klimatförnekare" , "Trump-anhängare", "outbildad hillbilly" etc.

Jag är stolt över att tillsammans stå med mina medborgare, ortsbor och väljare. Deras oro bör tas på allvar, annars gör jag inte min plikt som just förtroendevald.

Jag vädjar till de som vill rösta JA att tänka om! Låt inte prestige, stolthet eller partitillhörighet eller något annat styra er i fel uppfattning.

Tänk om! Gör rätt! Rösta NEJ! (Om någon känner sig hotad eller kränkt av denna skrift så ber jag om ursäkt för det var aldrig min intention)

Alexander Steinvall (C), kommunfullmäktigeledamot i Hultsfreds kommun

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt