Annons:

Snart påbörjas byggnationen – då ska första hyresgästen vara på plats

Nu står det klart när Ancott AB, med Leif Sörensen i spetsen, börjar bygga på Batteriet. Foto: Ossian Mathiasson

Snart påbörjas byggnationen – då ska första hyresgästen vara på plats

Nu står det helt klart att Anncott AB ska bygga industri- och hantverkslokaler på kvarteret Batteriet i Hultsfred. Förhoppningen är att första hyresgästen kan flytta in under andra kvartalet 2022.
– Vi väntar in våren och sedan börjar vi bygga, säger Anncotts ägare Leif Sörensen.

Annons:

Fastigheten som ska uppföras på Batteriet kommer inrymma tio lokaler och blir i princip en kopia av Anncotts satsning på industriområdet Krönsmon i Vimmerby. 

– Vi bygger industri- och hantverkslokaler i två storlekar. Fem stycken som är 50 kvadratmeter och fem stycken som är lite större på 72 kvadratmeter. Vi ser verkligen fram emot att komma i gång i Hultsfred nu när vi tagit beslutet, säger Leif Sörensen i ett pressmeddelande på kommunens hemsida.

Det ska redan finnas ett antal intressenter för satsningen i Hultsfred. Dessa har haft möjlighet att titta närmare på de befintliga lokalerna i Vimmerby.

– Vi har bjudit in till öppet hus, raggmunkslunch och frukostträff i Vimmerby. Det har ställts frågor angående Hultsfred då också men det är först när man har allt på plats på rätt ställe som det blir på ”riktigt” säger Leif Sörensen. 

Byggstart våren 2022

Planen är att byggstart ska bli under våren 2022 och förhoppningen är att den första hyresgästen kan flytta in under andra kvartalet nästa år.

– Vi väntar in våren och att tjälen ska gå ur backen. Sedan börjar vi bygga i Hultsfred.

Alla tillstånd är klara och inom kort går man igång.

– Det är mycket glädjande nyheter för vår kommun att Anncott AB beslutat sig för att bygga nytt i Hultsfred. Det ska bli spännande att följa byggnationen och företagets satsningar i Hultsfred, säger utvecklingschef Lars Gjörloff. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt