Annons:

  • Lions inleder loppissäsongen – då går hela dagskassan till Ukraina

    Jan-Olof "Jante" Johansson ser fram emot säsongspremiären på påskafton. Den dagen går hela dagskassan till Ukraina, internationellt och i huvudsak lokalt. Foto: Lotta Madestam

  • Lions inleder loppissäsongen – då går hela dagskassan till Ukraina

    I veckan har medlemmarna, däribland Eva Jensen, Sidney Nilsson, Karl-Ola Cademark, Sven-Olof Lord och Jante Johansson, ställt i ordning allt inför loppispremiären. Foto: Lotta Madestam

Lions inleder loppissäsongen – då går hela dagskassan till Ukraina

Målilla-Mörlunda Lions Club inleder årets loppissäsong med ett tydligt första mål. Vid premiären på påskafton går hela intäkten till Ukraina, i huvudsak till de som flytt kriget och lever i trygghet i trakten.

Annons:

– Påsk och jul är de stora försäljningsdagarna för oss, så vi har satt målet högt, säger vicepresident Jan-Olof ”Jante” Johansson.

I veckan har det varit full aktivitet vid Lions loppislada i Stora Aby. Ett tiotal medlemmar har hjälpts åt för att ställa allt i ordning till säsongspremiären på lördag. Ja, till och med ett påskträd är klätt i Lions färger lila och gult.

Hjälper lokalt

Alla intäkter från påskafton går till att hjälpa människor från Ukraina. En del skänks internationellt, dit Lions så här långt redan skänkt 10 000 kronor som distribuerats till ukrainska Lionsklubbar.

Annars blir det i huvudsak lokalt pengarna kommer användas den här gången, för att stötta människor från Ukraina som bor i trakten.

– Sedan det kom krigsflyktingar hit har vi hjälpt till med att skjutsa dem till läkare och affären och även hjälpt flyktingarna hos Axelssons i Aby med bohag, säger Jante Johansson.

– Vi har ett samarbete med ICA Nära Sundbergs, där vi hjälps åt att ta kostnaderna för maten. Vi har haft insamlingar med bössor i både Mörlunda, Målilla och Hultsfred, eftersom den klubben inte längre finns. Så pengarna kommer gå till den här hjälpverksamheten främst.

Lokalerna välfyllda 

Det har varit mindre verksamhet under pandemin, men nu är lokalerna välfyllda, så man hoppas på en bra försäljning på påskafton.

– Vi har haft bra premiärer där vi sålt för 10 000-15 000 kronor, så vi hoppas på något liknande för behovet är stort, säger kassören Karl-Ola Cademark. Så i år har vi lotterier och bössor också.

Kan man säga att det känns än mer angeläget att jobba med välgörenhet när det kommer så nära?

– Ja, det måste jag säga. Det känns på något sätt ännu mer påtagligt, när vi möter människorna som är i behov av hjälp, säger Jante Johansson.

Från och med den här veckan håller Lions sin loppis öppen varje lördag, under juli och augusti även onsdagar.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt