Annons:

  • Lions redo för julloppis i sin lada – avrundar ett bra år

    Jante Johansson, Margaretha Ståhlgren, Inger Nilsson och Maggan Johansson är några av de Lions-medlemmar som ställde i ordning ladan i Stora Aby inför helgens julloppis. Foto: Lotta Madestam

  • Lions redo för julloppis i sin lada – avrundar ett bra år

    Givmildheten är god, så Målilla-Mörlunda Lions Club har kunnat rusta ladan i Stora Aby med julsaker av alla de slag. Foto: Lotta Madestam

Lions redo för julloppis i sin lada – avrundar ett bra år

Givmildheten är god, så Målilla-Mörlunda Lions Club har kunnat fylla på ladan i Stora Aby med julsaker av alla de slag inför helgens julloppis.

Annons:

Inte är det snö på taken, och inte heller bara tomten som är vaken. Utan flitens lampa lyste på tisdagen när Lions-medlemmarna förberedde allt inför julloppisen som vuxit i popularitet med åren. 

– Vi brukar rent av behöva parkeringsvakter som styr upp det lite, för det brukar komma väldigt mycket folk, säger Jante Johansson, president.

Sattes på paus

I synnerhet förra året. Efter att ha satt allt på paus till följd av pandemin, var intresset väldigt stort i fjol.

– Efter uppehållet som blev med allt tror jag folk kände att de ville komma ut igen. Vi sålde för runt 15 000 kronor på två dagar, det är vi jättenöjda med, säger Jante Johansson som hoppas på ett lika stort intresse i år.

Stort behov av hjälp

För behovet av pengagåvor är stort runt om i världen. Och till det kommer insatser både nationellt och lokalt. Under verksamhetsåret 2021-2022 har Målilla-Mörlunda Lions Club skänkt närmare 150 000 kronor till ett 20-tal mottagare.

– I måndags var det Världsdiabetesdagen, men i år har Lions bestämt att satsa extra mycket och valt att göra hela november till en insamlingsmånad, en diabetesmånad. Så vi lokalt har bestämt att intäkterna från helgens lotteri ska gå till Barndiabetesfonden och diabetesforskning, berättar Jonte Johansson, som är en av 25-talet medlemmar i föreningen.

Hur går det med rekryteringen av nya medlemmar?

– Det är svårt att rekrytera nytt folk, det tycks vara så generellt inom föreningslivet. Vi har tappat någon och samtidigt fått in en ny, så vi tycker oss ändå dra runt verksamheten bra, även om vi förstås önskar bli fler. Tyvärr är medelåldern hög, vi är mest pensionärer, fast det är ju samtidigt bra när vi kan träffas många så här en vardag och ställa i ordning i vår loppislada.

Det kommer finnas korv att köpa och på lördagen bjuder Lions på glögg och pepparkaka.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt