Annons:

Riskerar hamna i ett utanförskap – seniorer lärde för att bli mer digitala

SPF Hultsfredsbygden arrangerade i veckan en utbildning i digitala betalningssätt tillsammans med Länsstyrelsen i Kalmar län. Foto: Privat

Riskerar hamna i ett utanförskap – seniorer lärde för att bli mer digitala

Den ökade digitaliseringen av samhället gör att många, främst äldre riskerar hamna i ett utanförskap. SPF i Hultsfredsbygden har tillsammans med länsstyrelsen utbildat ett framåtsträvande gäng i digitala betalningssätt.

Annons:

På torsdagen arrangerades en utbildning på Rock City som lockade ett 25-tal seniorer att bli lite mer digitala.

Och nog kunde deltagarna konstatera efter utbildningen att de kände sig lite säkrare, när de ska göra en betalning digitalt.

– Vi lärde oss skillnaden mellan bankkort, betalkort och kreditkort och varför det ibland kan vara säkrare att betala med kreditkort, berättar Margaretha Helander i SPF, som stod bakom utbildningen i samarbete med Länsstyrelsen i Kalmar län.

 "Tål att fundera över"

Snabbt och smidigt är det att blippa och med swish går det lätt att föra över pengar. Att ha kontokortet inlagt i mobilen blev det diskussioner kring. 

– Det var inte svårt att skaffa bank-ID. QR-kod tål att fundera över. Ladda ner appar och handla på nätet var inte främmande för oss, men att känna sig säker när man gör det, det är avgörande. Det är lätt att bli lurad.

Vad tycker du att dagen gav?

– Vi har blivit lite modigare och vågar nog köpa biljett i KLT-appen och betala parkering med app, så denna dag blev ett gäng seniorer lite mer digitala, säger Margaretha Helander.

SPF hoppas att det kan bli en fortsättning på träffar med temat digitalisering, att detta bara var en första start. Man är också intresserade av vad seniorer i kommunen efterfrågar när det kommer till frågor som rör teknik. 

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt