Annons:

Vill öka kunskapen – här är frågorna man sätter fokus på under hösten

SPF inleder föreläsningshösten där Jonas Hjalmarsson ska hjälpa seniorer att öka sina digitala kunskaper. Foto: Lotta Madestam/Ossian Mathiasson

Vill öka kunskapen – här är frågorna man sätter fokus på under hösten

SPF vill öka den digitala kunskapen och höra hur ett Nato-medlemskap påverkar Hultsfred genom att arrangera två föreläsningar under hösten, riktade till seniorer 55+.
– Många av oss seniorer är rädda för att visa att vi inte kan och tvekar därför att ställa frågor, men är vi i en grupp som vill veta mer går det bättre, säger föreningens Margaretha Helander.

Annons:

Först ut är Jonas Hjalmarsson, egenföretagare i IT-branschen, som ska guida bland grundläggande begrepp i den digitala vardagen den 26 oktober.

– Den digitala världen har utvecklats mycket efter pandemin. Många av oss seniorer har inte riktigt hunnit med. En del har ingen dator och medan andra är helt digitala, säger Margaretha Helander.

Nu ska man få veta mer om innebörden av uppkopplad, WiFi, bluetooth, kakor, appar, skärmdump, molnet, surf, streama, tagga, uppdatera…

Arbetar med Natorelaterade frågor 

Major Jonas Frohlund, officer vid Ing 2 i Eksjö, har på olika sätt arbetat med Natorelaterade frågor under femton års tid. Hälften av tiden i staber utomlands.

Den 16 november gästar han Hultsfred för att berätta om Natos uppkomst och utveckling. Han tar upp grunder om Nato och vad ett medlemskap betyder för Sverige och Försvarsmakten. Och man får höra hans svar på frågan om medlemskapet påverkar Hultsfred?

Båda föreläsningarna hålls på Rock City med Studieförbundet Vuxenskolan som medarrangör.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt