Annons:

Gamla bilder och gammal tradition ger minnen av en svunnen tid

Peter Fasth, Karl-Inge Arvidsson, Janne Larsson, Jan Karlsson, Lotta Fasth, Catarina Brorsson, Olof Carlson och Cecilia Arvidsson i Hultsfredsbygdens Fotoamatörer. Foto: Thorbjörn Svahn

Gamla bilder och gammal tradition ger minnen av en svunnen tid

Det var premiär för fotoklubbens 38:de almanacka med gamla Hultsfredsbilder i samband med julskyltningen.
– Vi hör en del som har i princip alla sedan starten, säger Thorbjörn Svahn.

Annons:

Så här långt har Hultsfredsbygdens Fotoamatörer med andra ord publicerat 456 bilder sedan man gjorde sin första almanacka med gamla bilder från Hultsfred.

Vid söndagens julskyltning var det premiär för den 38:de årgången, som likt alla andra ger minnen av en svunnen tid. För den röda tråden är att bilderna är gamla.

– Alla bilder är inte jättegamla, i år har vi exempelvis en från när Strandlyckan håller på att byggas. En annan visar lastbilar som står klara för att köra hus från Hultsfred till Danmark, en är från taxi där Christer Örmander står vid sin limousine-Volvo, en ytterst sällsynt bil och en bild är väldigt speciell för mig, föreställande soldathemmet på Hultsfreds slätt. Jag har aldrig tidigare sett en bild på soldathemmet, som ägdes av Missionsförbundet, trots att jag hållit på så mycket med Slätten, säger Thorbjörn Svahn, en av dem som jobbat med att ta fram almanackan under alla år.

Vad är det som gjort att intresset för almanackan hållit i sig genom alla år?

– Folk har gjort detta till en tradition. Vi hör en del som har i princip alla sedan starten och samlar på dem.

Hur gick försäljningen premiärdagen?

– Jag har ingen riktig koll, men jag tror det gick bra, det såg ut så i lådorna. 

Nu fortsätter försäljningen hos hembygdsföreningen, vid föreningshuset vid Knektagården, och det blir också ytterligare ett försäljningstillfälle i Galleriagången.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt