Annons:

Privat hemtjänstföretag etablerar sig i Hultsfreds kommun

Pauliström Vård och Omsorg har fått grönt ljus för privat hemtjänst i Hultsfreds kommun. Bilden är en genrebild. Foto: Pixabay

Privat hemtjänstföretag etablerar sig i Hultsfreds kommun

Nu har en privat aktör inom hemtjänsten fått klartecken att etablera sig i Hultsfreds kommun.
Det är företaget Pauliström vård och omsorg AB som blivit godkänd som leverantör.

Annons:

I mitten av februari tidigare i år lämnade företaget Pauliström vård och omsorg AB in en ansökan om att bli godkänd som leverantör inom hemtjänsten i Hultsfreds kommun.

I samband med torsdagens sammanträdde för socialnämnden kom beslutet att de godkänner företaget efter att Socialförvaltningen förslagit dem att göra det.

Företaget är sedan 2011 leverantör inom hemtjänsten i Vetlanda kommun och nu blir det privat hemtjänst även i Hultsfred.

De ska rikta in sig på att hitta kunder i Hultsfred, Järnforsen, Silverdalen/Lönneberga samt Virserum.

– Det nya blir ju att biståndshandläggarna överlämnar information om både privata hemtjänstföretag och kommunens hemtjänst och visar vilka alternativ som finns, säger Per-Inge Pettersson (C).

Företaget uppfyller alla krav

Enligt lagstiftningen ska den upphandlande myndigheten godkänna samtliga sökande som uppfyller de krav som angetts i annonsen och förfrågningsunderlaget.

I det här fallet bedömer socialförvaltningen att företaget uppfyller de krav som angetts och i referenstagningen som har gjorts framkommer bara positiva erfarenheter av företaget.

Lagen om valfrihet i vården, eller LOV som den kallas, gäller från den 1 februari 2014 i Hultsfreds kommun. Det innebär att den som fått beslut om hemtjänst har rätt att välja bland de leverantörer som kommunen har godkänt och tecknat avtal med.

Jonny Bengtsson (S), socialnämndens vice ordförande, är inte för LOV som lagsystem.

– Vi sa nej till LOV från första början och då reagerade vi mot att vinster plockas ut inom välfärden. Vi var då och vi är nu motståndare till vinster i välfärden, säger Jonny Bengtsson (S) och fortsätter:

– Att vi godkänner ett företag samtidigt som vi inte vill ha LOV tycker nog många är underligt men nu är vi inne i ett annat steg. Nu har fullmäktige godkänt LOV och detta företag är så pass bra enligt egen utsago att det inte finns någon anledning för oss att inte godkänna företaget.

Avtalet är inte påskrivet än

Jonny Bengtsson (S) väntar spänt på vad som händer med företaget.

– De kanske inte kommer igång i Hultsfred? Om de gör det, då får vi se om våra vårdtagare väljer dem och om de gör några vinster i Hultsfred. Med just det här företaget som är förhållandevis litet tror vi att vi kan ha bra koll på det.

För tio år sedan startades företaget som erbjuder lokalvård, hemtjänst och skönhetsvård. År 2011 kom LOV som gjorde att ägaren utvecklade sitt företag. Butiksdelen som fanns med från början lades ner och då tillkom hemtjänsten.

Företaget har sedan 2011 anställt ytterligare personal och har i dag 13 medarbetare.

Det ligger nu i företagets verksamhetsplan att utvecklas ytterligare och nu vill de etablera sig i Hultsfred.

Avtalet mellan kommunen och företaget är ännu inte undertecknat. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt