Annons:

Politikernas krig mot kajorna blir inte av

Två kristdemokrater från Hultsfreds kommun vill införa skottpengar på kajor men de har fått avslag på sin motion. Foto: Pixabay

Politikernas krig mot kajorna blir inte av

Kristdemokraterna Lennart Davidsson och Christian Nytorpet får avslag på sin motion angående skottpengar på kajor.

Annons:

Politikerna har lämnat in en motion om hur man kan åtgärda bekymren med kajor i Hultsfreds kommun med anledning av att många invånare frågat om inte kommunen kan göra något åt fåglarna som för många blir ett irritationsmoment på offentliga platser. 

Deras förslag går ut på att låta jägare locka ut kajorna på landsbygden, skjuta dem och få betalt för det. 

Kommunstyrelsens arbetsutskott skickade över motionen till miljö- och byggnadsnämnden som håller med motionsställarna om att den stora population av kajor som förekommer i tätorterna är ett irritationsmoment.

"Visat sig verkningslöst"

De tycker inte att den här typen av arbetsuppgift ska blandas samman med de kommunala skyttar och därför ska ansvaret läggas på annan förvaltning som är bättre lämpad. 

– Traditionell bekämpning via kommunala skyttar har i många kommuner visat sig verkningslöst då detta inte kan bedrivas i en skala där det gör någon faktisk nytta, skriver nämnden i sitt remissvar.

Nämnden förordar att befolkningen minimerar de saker som lockar kajorna, bland annat tillgången på mat och försvåra för dem att bygga bo eller samlas. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt