Annons:

LOKALT FÖRETAG RISKERAR VITE PÅ SEXSIFFRIGT BELOPP

Hultsfreds Livs på gågatan i Hultsfred hotas med ett rejält vitesbelopp om de inte åtgärder några brister. Foto: Ossian Mathiasson/Arkiv

LOKALT FÖRETAG RISKERAR VITE PÅ SEXSIFFRIGT BELOPP

Hultsfredsföretaget Hultsfreds Livs får hård kritik av miljö- och byggnadsnämnden. Om de inte åtgärdar två punkter på fyra veckor riskerar de ett vite på saftiga 100 000 kronor.

Annons:

I mars tidigare i år gjordes en oanmäld inspektion i butiken i Hultsfred och det uppmärksammades då att det saknades information om hur man som kund kan få information om allergener för oförpackade varor samt att flera färdigpackade varor inte uppfyllde kraven på information. 

Efter genomförandet av inspektionen som visade flera brister upprättades ett beslut om föreläggande med två olika punkter om information och märkning. 

Brister ska åtgärdas på fyra veckor

I juni genomfördes en extra offentlig kontroll för att följa upp om kraven i kraven i föreläggandet åtgärdats. Tre varor i frysdisken kontrollerades – och samtliga hade stora brister i sin märkning. Inget hade heller gjorts åt informationen för de oförpackade varorna. 

De två punkterna ska vara åtgärdade senast fyra veckor efter att beslutet delgivits verksamhetsutövaren och skulle det inte vara löst får ägaren böter på 100 000 kronor om reglerna inte följs. 

Dagens Hultsfred har varit med verksamhetsutövaren och gett personen möjlighet att kommentera ärendet. Personen ska eventuellt återkomma med en kommentar. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt