Annons:

Rosander om företagsrankingen:

Lars Rosander är nöjd med Hultsfreds lyft i företagsrankingen. Foto: Ossian Mathiasson

Rosander om företagsrankingen: "Klart man vill vara högre upp"

Hultsfreds kommun hamnade på plats 213 när Svenskt Näringsliv släppte sin årliga ranking av företagsklimatet. Jämfört med 2017 klättrade Hultsfred 31 platser.
– Det är klart att man vill vara högre upp i listan men så länge det går åt rätt håll är det bra, säger kommunalrådet Lars Rosander.

Annons:

De bästa resultaten för Hultsfreds kommun är skolans attityder till företagande och kommunpolitikers attityder till företagande. 

Skolans attityder till företagande förbättrades med hela 102 placeringar och kommunpolitikernas attityder till företagande gick upp med 70 placeringar. 

– Vi lyfter i alla områden som vi kan påverka men det som drog ner vårt betyg är att andelen som har kommit i arbete. Vi har många nyanlända i Hultsfred och det är en viktig fråga för oss att de kommer i egen försörjning, säger Lars Rosander. 

Ska ut på en del företagsbesök

Han är nöjd med resultatet för Hultsfred i rankingen av företagsamheten. 

– Vi har fått bra indikationer men vi kan inte lägga allt fokus på det. Givetvis vill man glädjas åt det, framför allt när det är positiva siffror. Det gäller att vi fortsätter att jobba och har en bra dialog med företagen. I denna ranking jämförs med många andra kommuner och det vi ser är att många kommuner har höjt sina betyg. Det är generella siffror och man går mycket efter hur folk upplever saker och ting, säger Rosander. 

Vad kan ni hitta för anledning till lyftet?

– Det är svårt att peka på något speciellt. Vi försöker att jobba och ha ett nära samarbete med företagen. Vi ska vara lättillgängliga och hjälpa dem med deras angelägenheter. Vi har blivit bättre på just den biten. 

Under hösten ska politiker och tjänstemän på kommunen gå ut på en del företagsbesök. 

– Det är ett led i att ha bra kontakt med de som skapar kommunens arbetstillfällen, säger han. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt