Annons:

  • Nya ägare till anrikt hotell i Hultsfred:

    Christian Ryning har flyttat från Göteborg till Hultsfred för att tillsammans med sin sambo Robert Lindberg driva det klassiska hotellet Palace Hotell i Hultsfred. Foto: Ossian Mathiasson

  • Nya ägare till anrikt hotell i Hultsfred:

    Det blir inte bara hotell utan de ska även starta restaurangverksamhet i matsalen som har plats för 30 gäster.

Nya ägare till anrikt hotell i Hultsfred: "Satsar allt vi äger och har"

Christian Ryning och Robert Lindberg ville komma bort från storstadspulsen och göra något nytt. Nu har de hamnat i Hultsfred, tagit över Palace Hotell vid resecentrum i Hultsfred och har stora visioner.

Annons:

Palace Hotell, som byggdes 1946, är till största delen inrett i 50-talsstil och har en anrik historia då det blev känt genom dokumentären om Maja Nyblom som själv drev hotellet fram tills hon, 95 år gammal, gick bort 2007. 

Hösten 2008 köpte Finn Kristensen hotellet och nu har det alltså skett ett nytt ägarskifte. 

Det är Christian Ryning och Robert Lindberg från Göteborg som har tagit över det anrika hotellet i Hultsfred och ser stora framtidsmöjligheter med investeringen. 

– Det känns helt underbart, känslan är grym. Varken jag eller min sambo Robert har någon som helst koppling till Hultsfred eller Småland men vi har sett Maja-dokumentären och när vi såg att hotellet var till salu bestämde vi oss för att åka runt i Sverige och titta på flera hotellobjekt, säger Christian Ryning. 

Tröttnade på livet i Göteborg

Flera av hotellen som de tittade på var tidigare asylboenden som hade körts i botten och krävde omfattande renoveringsinsatser. 

– När vi fick se detta hotell så kändes det väldigt bra. Susanne, som jobbar här, gav en bra bild av hotellet och det var det gjorde att vi bestämde oss. Vi fick gå runt och känna efter och vi sa till varandra att det blir bra, säger Ryning.

De har bott i Göteborg under stora delar av sina liv och kände att det var läge för att testa på något nytt och kasta sig ut med öppna armar-

– Vi har jobbat väldigt mycket och hårt i Göteborg. Det har varit i stort sett dygnet runt så nu får vi chansen att stanna upp och göra något annat. I Hultsfred finns det ett helt annat lugn. Det var helt hysteriskt mycket att göra i Göteborg, säger Ryning.

"Lägger på duken på bordet"

Möjligheten till att ta över hotellet dök upp i februari och efter ett halvår med många besök till Hultsfred gick affären i lås. I fredags fick Christian och Robert tillgång till nycklarna och jobbar just nu för fullt med att sätta sin prägel på hotellet.

– Jag gillar verkligen hus med själ i och när vi tog över hotellet såg inte insidan så rolig ut. Det var verkligen helt bedrövligt och tanken är att vi ska renovera alla rum undan för undan, säger Ryning och öser beröm över den tidigare ägaren Finn Kristensen:

– Finn är en riktig ”bygg-gubbe”. Han har gjort hela förarbetet med byten av fönster och badrum i alla rum så han har gjort det tråkiga jobbet medan vi lägger på duken på bordet.

Ska öppna restaurangverksamhet

Tanken var från början att de skulle behålla 50-talsrummen med befintlig inredning.

– Det blir inte så, tyvärr. Jag hade gärna gjort det men grejen är den att 50-tal inte är något som jag brinner för och det är dessutom svårt att få tag på sådana prylar. Vi kör vårt eget stuk men det ska finnas en nostalgisk känsla på alla rum. 

Rummen ska renoveras och senare i höst/vinter ska de nya ägarna öppna restaurangverksamhet på Palace Hotell. 

– Vi har haft en cateringfirma i Göteborg i många år så det är vi duktiga på. Vi kommer satsa på både luncher och à la carte-meny på kvällarna och kan bli ett bra komplement till de befintliga restaurangerna i Hultsfred. Vi ska riva ut köket och sätta in ett restaurangkök och det bästa är att vi har all utrustning med porslin, inventarier och maskiner, säger han. 

"Satsar allt vi äger och har"

Det finns även en uteplats som ägarna har stora planer för. 

– Vi har ett spabad/bubbelpool som vi kommer sätta ut och för våra frukostgäster blir det bra med en fin uteplats. Vi har tänkt stensätta hela uteplatsen, bygga en bar och göra det klart till våren.

Det är med andra ord en rejäl satsning som ni gör?

– Vi satsar allt vi äger och har på detta hotell. Så är det.

Hur långt fram i tiden ser ni er som ägare till hotellet?

– Vi tittar i ett långsiktigt perspektiv, i alla fall tio år. Sedan beror det på hur det går och man får kanske för sig att man vill göra något annat men jag är en person som trivs med få förändringar. 

"Alla är så vänliga"

När allt är färdigt ska de nya ägarna ha en officiell invigning för allmänheten med öppet hus och de har fått en bra bild av Hultfredsfolket. 

–  Alla är så vänliga och flera personer har berättat att man hjälper varandra i Hultsfred. Vi har fått ett varmt mottagande.  

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt