Annons:

Notan för semesterbonusen hänger i luften – ingen vill betala

Socialnämnden vill komma undan kostnaden för ersättning för förskjuten semester. Inte heller personalkontoret kan se det som en förmån.
– Semester är en lagstadgad rättighet och kan inte bli en löneförmån, säger kommunalrådet Lars Rosander.

Annons:

Under sommaren fick 63 medarbetare inom äldreomsorgen i Hultsfreds kommun chansen till förskjuten semester mot en ersättning på 30 000 kronor. Socialnämnden utökade antalet platser från 50 till 63 och den sammanlagda kostnaden landade på drygt 2,6 miljoner kronor. 

I mars pekade Per-Inge Pettersson (C), socialnämndens ordförande, på att han vill att semesterbonusen skulle läggas till i den förmånslista som diskuteras för kommunen som helhet utifrån beslutad kompetensförsörjningsplan. 

"Kan inte bli en löneförmån"

Förra veckan nådde ärendet kommunstyrelsens arbetsutskott och Petterssons idé gick i stöpet. 

Personalkontoret ser inte att socialnämndens åtgärder med förskjuten semester bör vara en del av kommande förslag på förmåner. 

– Semester är en lagstadgad rättighet och kan inte bli en löneförmån. Att man förskjuter semestern kan inte räknas som en förmån. Det är något som den enskilde kan nyttja om man vill genom att förskjuta sin semester och få en bonus. Det ska gå inom socialnämndens budget, säger kommunalrådet Lars Rosander (C).

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt