Annons:

Otryggt på mörk kyrkogård i Hultsfred: ”Måste göra något”

Hultsfreds kyrkogård ska bli mer upplyst efter kritik från både ortsbor och församlingsmedlemmar. Bilden är en genrebild. Foto: MostPhotos

Otryggt på mörk kyrkogård i Hultsfred: ”Måste göra något”

Kyrkogården i Hultsfred upplevs som både mörk och otrygg. I morgon kväll hålls en belysningskväll för att göra ljusförbättringar på kyrkogården.
– Vi har dålig belysning på kyrkogården. Det måste vi fixa, säger Jörgen Petersson, fastighetsansvarig på Aspelands pastorat.

Annons:

På tisdagskvällen bjuder Aspelands pastorat in allmänheten till en belysningskväll på Hultsfreds kyrkogård för att få deras syn på hur kyrkogården ska ljusas upp och tryggheten öka. 

– Det har kommit in klagomål från både ortsbor och församlingsmedlemmar om att kyrkogården är alldeles för mörk, säger Jörgen Petersson. 

Vad handlar det om för klagomål och synpunkter?

– Folk vill kunna gå och besöka gravarna även under den mörka tiden på året. I dagsläget finns det inte mer än belysning på kyrkans fasad så hela kyrkogården är i stort sett mörklagd. Eftersom det har kommit in en del klagomål så måste vi ta till oss det och göra något åt det. Vi har anlitat Linköpingsföretaget Tindra Design som kommer ner och visar upp olika alternativ på belysning som man kan ha på en kyrkogård, säger Jörgen Petersson. 

Allmänheten får gå en rundvandring på kyrkogården och tycka till om belysningen som har monterats upp. 

– Företaget riggar upp på tisdagseftermiddagen och när det blir mörkt så tänder vi flera olika sorters belysning. Det är viktigt att församlingsborna är med oss i tänket kring belysning. I dag kan belysning vara väldigt brett med bland annat punkt- och stolpbelysning, säger Petersson. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt