Annons:

Därför håller Dackestupet stängt i kväll

Dackestupet i Virserum håller stängt i kväll och öppet under hela helgen. Foto: Dackestupet

Därför håller Dackestupet stängt i kväll

Intresset för att åka skidor i Dackestupet har varit stort i vinter. Nu ställer mildvädret till med bekymmer. Skidbacken kan inte hållas öppen i kväll. 

Annons:

Dackestupet skriver i ett inlägg på sociala medier att skidbacken kommer hållas stängd i kväll. Mildvädret har slitit hårt på skidbacken så de behöver ha stängt fredag kväll för att få backen i åkdugligt skick inför helgen. I natt ska det enligt väderprognosen bli några minusgrader. 

”Anledningen är att vi behöver köldgraderna på fredag natt för att binda ihop snön igen samt att pistmaskinsförarna behöver tid på sig att flytta runt snön i rätt temperaturer. Vi har lyckats hämta många kubik i längdspåret som kommer att fördelas ut på behövd plats i backen”, skriver Dackestupet på sin Facebooksida. 

De som har bokat fredag kväll ges möjlighet att omboka till lördag eller söndag och kommer att kontaktas via mail, enligt Dackestupet.

”Har ni ingen möjlighet att omboka eller redan har bokat skipass i helgen så ger vi full återbetalning. Vi beklagar rådande situation men ser fram mot en helg med fantastisk vårskidåkning”, skriver Dackestupet. 

Längdspåret är stängt sedan en tid tillbaka. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt