Annons:

Hälften nya på KD:s valsedel: tidigare centerpartist bland namnen

Heidi Loord, Hampus Jonsson, Jonathan Sahlström, Tina Bågenhammar, Niclas Mobelius, Sofi Freudenthal, Andreas Axelsson och Folke Pleijert är åtta av 14 nya namnen på KD:s valsedel inför höstens kommunval. Foto: Privat

Hälften nya på KD:s valsedel: tidigare centerpartist bland namnen

När KD presenterar sitt förslag till valsedel är hela 14 av 30 namn nya, där även en tidigare centerpartist nu kandiderar för partiet.
– Vi har suttit och ringt runt till folk, som vi fått information om att de kan vara intresserade. Det har gett resultat, säger ordförande Anders Andersson.

Annons:

Inför höstens kommunval har KD i Hultsfreds kommun nu ett förslag på valsedel, som ska fastställas på årsmötet den 28 februari. Bland KD-styrelsens föreslagna 30 personer är 14 nya namn, som inte var med på valsedeln förra valet.

Bland annat virkesmätaren Niclas Mobelius, Venshult, Järnforsen, som så sent som förra året var medlem i Centerpartiet och tidigare suttit i kommunfullmäktige samt barn- och utbildningsnämnden. Dock inte den nuvarande mandatperioden.

– Det blir härligt att vara med och bidra till en bättre kommunalpolitik tillsammans med KD i Hultsfreds kommun, säger han i en kommentar. Jag kommer bland annat att arbeta för rättvisare fördelning och satsningar mellan kommunens åtta tätorter. Landsbygds- och ungdomsfrågor är också något jag engagerar mig för på alla sätt.

Yngst med sina 22 år

Inte bara ny, utan yngst på listan med sina 22 år är Jonathan Sahlström, resurspedagog från Virserum. Han motiverar sitt beslut att ställa upp på listan så här:

– KD vill lyfta undan de hinder som finns för livet på landet. På så sätt visar de viljan att landsbygden ska fungera, inte bara existera. En fråga jag brinner extra för är hur samhället på bästa sätt ska ge barn och ungdomar en ärlig, bra och säker uppväxt.

KD väljer att inte göra hela valsedeln offentlig redan nu, men släpper även de nya kandidaterna Folke Pleijert, lantbrukare, Tveta, Tina Bågenhammar, rektor, Virserum, Andreas Axelsson, skogsmästare, Byrum, Hampus Jonsson, polis, Mörlunda, Sofi Freudenthal, yrkesförare, Gårdveda, och Heidi Loord, lärare, Mörlunda. Enligt uppgift kommer tre nya namn att hamna på topp tio.

Idag har KD fyra mandat i fullmäktige, men Anders Andersson är hoppfull om att det blir fler efter höstens val.

– Förra valet fick vi 8,1 procent i kommunvalet, men hela 19,5 i regionvalet. Det skulle gett oss nio mandat, om vi omsätter det till kommunsiffror, om alla de som röstade på KD i regionvalet också hade röstat på oss i kommunvalet, säger Anders Andersson, vars målsättning är att partiet ska ta sex-sju mandat.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt