Annons:

Fotbollens dag inleder Målilla GoIF:s jubileumsfirande

På lördag bjuder Målilla GoIF in till fotbollens dag på Idrottsparken i Målilla. Foto: Ossian Mathiasson

Fotbollens dag inleder Målilla GoIF:s jubileumsfirande

I år firar Målilla GoIF 100 år och på lördag inleds firandet med en fullspäckad fotbollsdag på Idrottsparken.

Annons:

Det blir en lördag fylld med aktiviteter i Målilla. Traditionsenligt arrangeras Målilla Sommarmarknad på lördag och samma dag är det fotbollens dag i Idrottsparken. 

Där kommer samtliga rödvita lag spela matcher och det är från de minsta i lek och lär till a-laget, som avslutar dagen med en seriematch mot Fagerhults AIK i division 6.

– Det är fotbollssektionen som har anordnat denna dag och vi har pratat fram och tillbaka under året om vi ska fira Målilla GoIF:s 100-årsjubileum. Vi bestämde oss för att ha en stor jubileumsfest i höst och samma dag hålla i bandyns dag. Nu inleder vi firandet med fotbollens dag i samband med marknaden, säger Mikael Karlsson, ordförande i Målilla GoIF. 

"Mycket folk i rörelse"

Lek och lär inleder dagen med att spela och ha kul innan matcherna avlöser varandra. P08-laget tar emot Storebro, P05-laget möter Tjust IF FF och a-laget ska försöka ta en ny seger i division 6-toppen mot Fagerhults AIK när det är fri entré. 

– Vi tycker att det är passar bra att lägga fotbollens dag i samband med marknaden. Det är mycket folk i rörelse som gärna besöker båda eventen, säger Mikael Karlsson. 

"Blir större och större"

Målilla GoIF arrangerar marknaden tillsammans med Skeppet och Karlssons förhoppning är att det kommer mycket folk till både marknaden och Idrottsparken. 

– Ja, det tror jag. Jag tror att det kommer extra mycket folk när vi har samlat alla ungdomslag, klubben fyller 100 år och det är marknad samtidigt. Efter a-lagsmatchen är grillen tänd för alla som vill komma och umgås. Det kommer bli bra, säger Karlsson och lägger till:

– Det blir större och större ju närmare man kommer ett sådant här evenemang som man ser fram emot. 

Hur går det med arbetet inför 100-årsjubileet i höst?

– Vi har en bit kvar i arbetet men stora delar av programmet är satt. Vi har en bra struktur och ligger i fas men vi planerar för fullt. 100 år är det inte så många klubbar som har fyllt. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt