Annons:

13:e raka torsken för HHF:

Axel Andersson Landholm gjorde 14 mål för HHF. Foto: Arkivbild

13:e raka torsken för HHF: "En värdig förlust"

Det här är inte Hultsfreds Handbolls säsong. Hemma mot HK eRPing gjorde man en stark insats – men föll med 30-35.
– En värdig förlust, kommenterar tränaren Andreas Sundqvist.

Annons:

HHF höll jämna steg med topplaget HK eRPing i en mycket målrik första halvlek. Bortalaget ledde med 21-20 och HHF hade verkligen häng på poäng i det läget. 

– Vi genomför matchen som vi sagt att vi ska göra och frångår inte den planen någon gång. Det är väldigt positivt. I halvtid ligger vi under med ett mål och då försöker vi rätta till de misstag vi gjort i anfallsspelet. Vi försöker rätta till det och det är likadant med försvarsspelet. Jag tycker att vi gör det, säger Andreas Sundqvist, tränare i HHF.

När Erik Örnros gjorde 26-27 med drygt en kvart kvar att spela levde matchen fortfarande i allra högsta grad. Men därefter kom Hultsfreds tyngsta period i matchen. 

– Det är ett bra lag vi möter, men det är en period i andra halvlek där vi tappar i 10-15 minuter och det gör att de drar ifrån.

Vad är det som avgör?

– Egentligen tycker jag att vi matchar dem ganska väl. De har med en spelare som vanligtvis spelar i division 1 och han gör tolv mål. Han avgör för dem kan jag tycka. Han är lite för bra för division 2. 

"Värdig förlust"

Trots en bra insats vann gästerna med 35-30 och HHF inkasserade därmed den 13:e raka förlusten i serien. 

– Jag ser ändå det här som en seger i sig. Det här är en värdig förlust, men det är klart att det är jobbigt. Vi får ta en match i taget. Jag ser utveckling i spelet och det är viktigt att det blir bättre. En match som den i dag visar att vi kan stå upp mot de flesta lag. Det får vi ta med oss. 

Kanske kan den här insatsen bli en viktig självförtroendeinjektion för HHF.

– Jag måste ge en eloge till alla spelare. Vi går in med väldigt bra inställning och det är svårt när man har tolv raka förluster. Men spelarna gör det bra och visar att de vill vända trenden.

Bottenlag väntar

Härnäst väntar nu Enköping på bortaplan. Ett lag som endast tagit tre segrar. 

– Håller vi samma nivå som i dag har vi chansen. 

Axel Andersson Landholm gjorde 14 mål och berömdes tillsammans med Tim Johansson, som hoppade in i målet i andra halvlek.

Fakta

HHF:s målskyttar: Axel Andersson Landholm 14, Gustav Föghner 6, Christoffer Sundqvist 4, Erik Örnros 2, Gustaf Örnros 2, Mahmed Abdi Ali 1, Oliver Pihl 1.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt