Annons:

Mikael Teurnberg har en del bekymmer inför matchen mot Masarna. Foto: Jonas Davidsson

Ingen VM-förare i Dackarna mot Masarna: "Måste gilla läget"

Dackarna saknar sex förare i matchen borta mot Masarna i morgon. Men en 37-årig finländare gör debut.
– Vi tvingas köra rider replacement och det är inget jag gillar men nu har vi tyvärr inget annat val. Vi måste gilla läget och målet är alltid att vinna, säger Dackarnas lagledare, Mikael Teurnberg.

Annons:

Den 37-årige finländaren Tero Aarnio gör debut i Dackarna imorgon. Han kör i England för Scunthorpe. Dackarnas lagledare, Mikael Teurnberg fick blixtinkalla Tero i helgen och finländaren tackade ja direkt.

– Jag hade Tero i Rospiggarna, det är en väldigt lojal kille och som ställer upp även om det är snabba bud. Åkmässigt har varit lite upp och ner i England för honom – men med flera matcher med tvåsiffrigt. Han har även kört några matcher för Opole i Polen, samma klubb som Jacob Thorssell kör i. Så åkmässigt har han fått tävlingar.

– Han har kört i Avesta tidigare. Det är en teknisk bana som passar honom och våra andra förare bra, säger Mikael Teurnberg.

Fått ledigt

Ikväll är det omgång i Ekstraliga i Polen och därför kan inte Jason Doyle och Fredrik Jakobsen köra imorgon. De hinner helt enkelt inte fram till Avesta. Maciej Janowski har fått ledigt sedan tidigare. Nyförvärvet, Tai Woffinden, har förhinder.

På plussidan är Jacob Thorssell tillbaka igen efter kraschen och skadan på AC-leden i SM-finalen.

– Det beror inte på att vi saknar många förare i morgon. Vi pratade under förra veckan och Jacob känner sig redo och vill komma i gång igen. För oss är det självklart otroligt härligt att ha tillbaka Jacob i laget igen, säger Mikael Teurnberg.

Sammantaget tvingas Dackarna köra rider replacement för Jason Doyle.

– Det är aldrig bra att behöva köra rider men tyvärr har det hänt oss lite för många gånger redan den här säsongen. Jag försöker alltid få ihop fullt lag.

– Men nu är det bara att gilla läget och vår fördel är att vi är en sammansvetsad grupp, en grupp som knyter händerna i byxfickorna när det behövs. Det såg vi inte minst hemma mot Smederna då vi körde rider för Thorssell men vann, säger Mikael Teurnberg.

– Även om läget absolut inte är det bästa så är målet alltid att vinna. Vi har 20 poängs marginal att ta med oss bonuspoängen hem och den ska vi bara ha. Stämmer det sedan för förarna så kan vi även slåss om segern. Vi behöver 46 poäng och det är ingen omöjlighet, menar Mikael Teurnberg.

Blev Piraterna för Woentin

Lite av Dackarnas akilleshäl är platserna sex och sju. Men imorgon slipper Dackarna sätta in någon av dessa platser i ridersheaten för Jason. Alla från 1 till 5 får åka i stället för Jason.

Masarna har den mycket lovande Philip Hellström-Bängs på sjätteplatsen. Philip som körde hem JSM-silvret i Målilla i söndags. Ryktesvägen har Dackarna varit ute och jagat en ny sjätteförare, under transferfönstret som stängdes i söndags kväll.

Vetlandas Alexander Woentin sägs varit överst på listan. Men nu blev det i stället Piraterna som Vetlanda släppte Woentin till.

Det är väl i sig logiskt att Vetlanda inte ville släppa duktige Alexander Woentin till Dackarna utan valde i stället ett lag i botten av serien. Alexander Woentin har kontrakt med Vetlanda MS så det är klubben som bestämmer och bestämde sig för Piraterna.

– Jag vill inte kommentera det där. Jag pratade med Alexander Woentin i höstas men då blev det inte mer än bara prat.

Vann klart hemma

Matchen hemma i Målilla mot Masarna vann Dackarna med 55–35 i våras. Masarna kom då med ett dåligt A-lag, på gränsen till B-lag. Imorgon finns både David Bellego och Dimitri Bergé med. Dessutom bröderna Pawlicki där Piotr har kört riktigt bra och ligger sexa i en svenska snittligan. Men det finns ett frågetecken för Piotr Pawlicki. Även han kör i Polen ikväll. Frågan är om han hinner fram till Avesta med de extra omständigheterna i logistiken på grund av covid-19.

Antonio Lindbäck gör comeback imorgon. Han inledde säsongen mycket dåligt och körde bara de tre första matcherna, fick ihop 15 poäng på 16 heat. Frågan är vad han kan tillföra ute på ovalen idag jämfört med början av serien? Som lök på laxen kan tilläggas att läget på förarsidan för Dackarna inte blir bättre till matchen hemma mot Lejonen på torsdag, då det återigen väntar en dubbelhelg, fredag, lördag, i VM-serien. Nu i polska Lublin.

– Jag har byggt laget på toppåkare och VM-förare och som jag räknar med ska ge utdelning i slutspelet, säger Mikael Teurnberg.

Fakta

Laguppställningar:

Masarna: 1. Przemyslaw Pawlicki. 2. Antonio Lindbäck. 3. David Bellego. 4. Dimitri Bergé. 5. Piotr Pawlicki. 6. Philip Hellström-Bängs. 7. Emil Millberg.

Dackarna: 1. Luke Becker. 2. Tero Aarnio. 3 Rasmus Jensen. 4. Jacob Thorssell. 5. Jason Doyle/Rider replacement. 6. Avon van Dyck. 7. Maksymilian Bogdanowicz.

Veckans matcher:

Tisdag: Masarna – Dackarna, Vetlanda – Piraterna, Lejonen – Smederna. Torsdag: Dackarna – Lejonen, Indianerna – Rospiggarna.

Annons:

Conny Blomander

blomander.conny@gmail.com

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt