Annons:

Nu är belysningen åtgärdad i Hultsfred:

ÖSK:s projektledare Alexander Henningsson meddelar att gatubelysningen i Hultsfred fungerar som den ska igen. Bilden är en genrebild. Foto: MostPhotos

Nu är belysningen åtgärdad i Hultsfred: "Ska fungera som vanligt igen"

Belysningen i Hultsfreds tätort fungerar igen efter att ha varit ur funktion en längre tid. 
– Belysningen ska nu vara tillbaka i hela samhället, säger Alexander Henningsson, projektledare på Östra Smålands kommunalteknikförbund (ÖSK). 

Annons:

Det var i början av veckan som ÖSK informerade om driftstörningar på gatubelysningen i Hultsfred. De berörda områdena var bland annat Mimervägen, Hagadalsområdet, delar av Hagadalsgatan, gång- och cykelvägar i Ekeberg samt flera gator i södra delen av Hultsfred. 

Vår tidning gjorde en koll med Alexander Henningsson, projektledare på Östra Smålands kommunalteknikförbund (ÖSK), på fredagseftermiddagen. 

Hur går arbetet med att få ordning på gatubelysningen på flera gator i Hultsfred?

– Det går framåt. Felsökning och åtgärder har gjorts löpande under denna veckan och är nu avslutade, säger Alexander Henningsson.  

Hur länge har belysningen varit ur funktion?

– Det har varit ett pågående problem de senaste två veckorna ungefär som tyvärr har flyttats under tid. Det var primärt på grund av kabelfel men det har även blivit efterföljande komponentfel. Det har varit lite komponenter i skåpen som gått sönder i samband med detta. Min förhoppning är att vi ska vara ifatt på de stora felen idag, och att det ska fungera som vanligt igen i dag, säger Alexander Henningsson.  

Vad får ni för reaktioner från Hultsfredsborna?

– På det stora hela skulle jag säga att de flesta har haft förståelse för att den kan ta tid innan man har lösningen på plats.

Belysningen ska sedan fredag eftermiddag vara tillbaka i hela samhället.

– Det kan vara några enstaka ljuspunkter som har problem men det är inte hela områden som kan vara släckta. Det hanteras via den ordinarie felanmälan via kontaktcenter.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt