Annons:

Kommunen vill riva förfallet hus – beslutet ligger i regeringens händer

Här är huset i Virserum som Hultsfreds kommun ansöker om att få bli ägare till i avsikt att riva huset. Foto: Privat

Kommunen vill riva förfallet hus – beslutet ligger i regeringens händer

Hultsfreds kommun har lokaliserat ett förfallet hus i Virserum som de har för avsikt att bli ägare till och i sin tur riva. 

– Det är ett hus som knappt syns, säger kommunalrådet Lars Rosander (C).

Annons:

Det förfallna huset är beläget på fastigheten ”Mården 1” i Virserum. 

– Det finns en del förfallna hus i våra orter som vi har tittat på. I Virserum finns ett hus, det är första huset på vänstersida när man kör mot Öskögle från Virserum. Det är ett hus som knappt syns. Det växer träd i huset och det finns inga fönster och inga dörrar, säger Lars Rosander.

Det finns ingen ägare till huset som har varit övergivet i ungefär 20 år. Fastigheten har blivit en farlig lekplats fo¨r barn och ungdomar.

– Det var ett bolag i Stockholm som ägde huset efter att ha köpt det för en krona 2003. Bolaget gick i konkurs 2004 och konkursförvaltaren bedömde att fastigheten hade ett negativt värde på grund av sitt dåliga skick och abandonderades.

Kommunen vill riva huset 

Politikerna i kommunstyrelsens arbetsutskott sa under onsdagens sammanträde ja till förslag om ansökan om expropriationstillstånd för fastigheten. Ärendet kommer upp i kommunstyrelsen nästa vecka och i kommunfullmäktige i slutet av september. 

– Det är en lång process. Kommunfullmäktige måste ansöka hos regeringen om att få bli ägare till fastigheten och regeringen kan i sin tur överlämna frågan till länsstyrelsen. Det är en avgift på 15 900 kronor. Blir vi ägare är tanken att vi ska riva huset. 

Tanken är att ge kommunjuristen Peter Olsson befogenhet att söka expropriationstillstånd och att ge fastighetsingenjör Jan Oskarsson möjlighet att söka rivningslov. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt