Annons:

Cateringfirma i Hultsfred skänker mat till behövande familjer i jul

Caroline Jäderup och Louise Lundström kommer skänka överbliven mat till behövande familjer som bor i Hultsfred och Vimmerby. Foto: Privat

Cateringfirma i Hultsfred skänker mat till behövande familjer i jul

I Hultsfred och Vimmerby ska ingen behöva gå hungrig vid jul. Caroline Jäderup på Carolines Catering kommer skänka påsar med överbliven mat till behövande familjer i kväll.

Annons:

Caroline Jäderup driver Carolines catering i Hultsfred och har gått ut med en efterlysning på sociala medier där hon vill hitta en eller ett par familjer som har det sämre ställt under julen och skulle bli glada för en bit mat.

Ställde frågan på sociala medier

I stället för att slänga den mat som blir över från restaurangen vill hon skänka den till någon eller några behövande familjer.

– Själva idén väcktes under gårdagen, jag har haft extraöppet i butiken både i går och idag och när jag stängde butiken i går fick vi ganska mycket mat över. I stället för att slänga det eller att jag ska ta med det hem så vill jag ge det till någon som behöver det mer, säger Caroline Jäderup till Dagens Hultsfred.

I dag är sista dagen de har extraöppet innan de går på julledighet och de vet att det finns många människor som kämpar för att få mat på bordet till jul.

– Vi gick ut och frågade på sociala medier om någon kände någon som skulle bli extra glad över lite mat och det är fyra personer som har kontaktat oss om familjer som skulle vara i behov av det. Jag tror att vi kan mätta 10-15 magar, säger hon.

Maten körs ut i kväll

All mat som blir kvar efter stängning i kväll kommer packas ihop i påsar och sedan köras ut till familjerna.

– Vi har fått adresserna till familjerna som är i behov av det och kommer åka till dem i kväll och lämna över matpåsarna. Påsarna innehåller bland annat Janssons frestelse, köttbullar, bröd, ost, skinka, fika och godis. Vi kör ut till personer som bor i och runt Vimmerby och Hultsfred.

Vad betyder det för dig att få göra detta?

– Massor. När jag fick själva iden så ville jag inte göra det till någon större grej men jag vet att det kan vara tufft att få ihop mat och sådant vid jul. Då vill jag gärna bidra med det och istället för att slänga mat så skulle det göra mig gladare om jag kan mätta några andra människors magar. Jag vill att den skänkta maten kommer till folk som verkligen behöver det.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt