Annons:

Rejält tillskott i kommunkassan: ”Mycket välkommet”

Lars Rosander kan glädjas åt att Hultsfreds kommun får 14,5 miljoner kronor extra när kommuner och regioner ska få dela på 15 miljarder kronor. Foto: Ossian Mathiasson

Rejält tillskott i kommunkassan: ”Mycket välkommet”

Till följd av coronakrisen har regeringen kommit överens om ytterligare tillskott till kommun- och regionsektorn. Hultsfreds kommun får 14,5 miljoner kronor extra utöver det tidigare beslutade tillskottet på 7,2 miljoner kronor. 

Annons:

I januari bestämde sig regeringen för att skjuta till mer pengar till välfärden och presenterade nya satsningar på välfärd och trygghet, som handlade om fem miljarder kronor. Hultsfreds kommun fick ungefär 4,8 miljoner kronor. 

I februari beslutade riksdagen om ytterligare ett ekonomiskt tillskott på drygt 2,5 miljarder kronor och Hultsfreds kommun fick i detta fall drygt 2,4 miljoner kronor. 

Det nya krispaketet till landets kommuner och regioner presenterades av regeringen och stödpartierna på en pressträff på torsdagen och det innebär att ytterligare 15 miljarder skjuts till. 

14,5 miljoner extra till Hultsfred

Det ger Hultsfreds kommun ett rejält klirr i kommunkassan på 14,5 miljoner kronor med det tidigare beslutade tillskottet på sammanlagt 7,2 miljoner kronor. 

– Förstärkningen är naturligtvis mycket välkommen. När företagen går på knäna och människor riskerar att bli arbetslösa växer krisen till alla delar av samhället, och vi behöver jobba på flera fronter. Först och främst måste vi se till människors hälsa, men också till andra samhällsfunktioner, säger kommunalrådet Lars Rosander (C).

Det innebär att vårändringsbudgeten innehåller 20 miljarder extra till kommuner och regioner. Dessutom höjd de generella bidragen permanent med 12,5 miljarder från och med nästa år. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt