Annons:

Kommunpolisen gav viktiga råd för att undvika att bli bedragen

Målilla PRO har haft sitt sista inomhusmöte på Skeppet för våren. Foto: Lotta Madestam

Kommunpolisen gav viktiga råd för att undvika att bli bedragen

Målilla PRO:s aprilmöte besöktes av drygt ett 60-tal medlemmar som ordförande Bosse Bergman hade glädjen att hälsa välkomna. 

Annons:

Det var det sista inomhusmötet på Skeppet för våren, nu blir det utomhus med början med Gökotta den 16 maj vid MOK-stugan.

 Vi hade besök av vår kommunpolis Ketty Bengtsson som är uppvuxen i Hultsfred. Ketty berättade på ett inspirerande sätt om sitt arbete och hur polisorganisationen fungerade lokalt och övergripande i polisområde Syd som vi tillhör.

De vanligaste brotten är bedrägerier speciellt mot gruppen 65 plus.  Hon varnade oss för de vanligaste bluffen med telefonsamtal och utelämnande av Pinkoder mm, bank och myndigheter ringer aldrig och begär sådana uppgifter per telefon. Vi hade en trevlig frågestund där hon bland annat besvarade hur mycket hennes utrustning vägde, skyddsvästen väger 10 kilo som hon alltid bär i tjänst, men inte hos oss här lugna PRO-are. Hon avtackades med en blomsterväxt som skulle pryda hennes tjänsterum till allas glädje.

Anders Nilsson var mötets underhållare. Anders sjöng och spelade några låtar innan fikat, som är viktigt och ger möjlighet till samtal och skratt och social samvaro. Anders kom tillbaka efter fikat och spelade och sjöng med sin fina dragspelsmusik och fick med oss att sjunga och trivas.

Arne Gustavsson berättade om vår Kinda kanalkryssning den 24 maj. Lite information om verksamheten och naturligtvis lottdragning som avslutade mötet.

Bo Bergman

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt