Annons:

Fler bränder upptäcktes i Silverdalen: tros vara anlagda –

Bilden är en genrebild. Foto: Pixabay

Fler bränder upptäcktes i Silverdalen: tros vara anlagda – "Jag är djupt oroad"

En skogsbrand och fyra bränder till, där någon vårdslöst eldat stolar och på tågvagnar. Räddningschef Michael Hesselgård är djupt oroad efter kvällens alla bränder i Silverdalen.
– Det finns inget tvivel, utan att i vart fall de senaste är anlagda, så vi ser mycket allvarligt på det här, säger han.

Annons:

Det började med ett larm om skogsbrand strax efter 16 på måndagen i direkt anslutning till samhället, bara några hundra meter till närmaste hus i utkanten av Silverdalen.

– Det var en granne som upptäckte, så det var tur att han larmade som han gjorde, säger Michael Hesselgård.

Branden växte och kom till slut att omfatta runt 2 000 kvadratmeter skogsmark. Tio-tolv brandmän från Hultsfred och Silverdalen bekämpade branden, med stöd av tankbil från Rumskulla.

– Branden var i en uppförsbacke utan dess like, så det var bra av brandmännen att lyckas stoppa den som de gjorde, berömmer Hesselgård.

Eldat på en tågvagn

Efter den hittade räddningstjänsten fyra bränder till, där det eldats på tågvagnar som står på gamla stationen, på stolar och i gräset.

– Ett par kan vara gamla bränder sedan tidigare, men två, bland annat tågvagnen, brann när vi kom till platsen. Det var en ren tillfällighet att vi såg hur det rök från tågvagn, samtidigt som skogsbranden bekämpades, säger Hesselgård.

Anlagda bränder

Hesselgård misstänker att i vart fall de fyra sista bränderna är anlagda.

– Ja det törs jag säga att någon är och tänder på, de här andra bränderna låg dessutom i direkt anslutning till skogsbranden, så det ligger nära att tro att också den fått hjälp att starta.

Vad tänker du kring det här?

– Det känns väldigt oroligt, vi har skyhöga brandriskvärden och vi har eldningsförbud med stor spridningsrisk, så en brand nu kan bli gigantisk. Så fortsätter det finns det risk att det blir stora konsekvenser, säger Hesselgård som vill uppmana allmänheten att vara lite uppmärksam på om det händer konstiga saker i området.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt