Annons:

Planeringen av biblioteket går framåt – håller tidsplanen

På Valhall finns biblioteket i Hultsfred just nu och under senhösten 2019 ska de flytta in i postens gamla lokaler. Foto: Ossian Mathiasson

Planeringen av biblioteket går framåt – håller tidsplanen

Arbetet med det nya biblioteket i Hultsfred rullar på som det ska. Arbetsgruppen gav en lägeskontroll när kommunstyrelsens arbetsutskott hade sitt senaste sammanträde.

Annons:

Senhösten 2019 ska det vara invigning av det nya biblioteket i Hultsfred och tidsplanen håller arbetsgruppen som just nu planerar hur lokalen ska utformas. 

Biblioteket har sagt att de är nöjda med storleken på ytorna som har föreslagits och kommer där få plats med kontor, bokhyllor och ännu mer.

– Nu vet man att den totala tillgängliga ytan räcker för det man har tänkt sig, säger kommunalrådet Lars Rosander (C) under dagens sammanträde.

Svenskt Rockarkiv och biblioteket ska samlas i postens gamla lokaler och tanken är att det ska bli en mötesplats och kanske ett besöksmål.

– Det ska finnas bokningsbara rum där man kan samlas för olika möten och aktiviteter. Det är inte som så att man ska ha mer fler fasta arbetsplatser, det ska bli en kulturell plats för bibliotekets verksamhet och Svenskt Rockarkiv första hand, säger kommunalrådet Lars Rosander.

Just nu tittar arbetsgruppen – som består av Lars Gjörloff, Pär Kågefors, Peter Adolfsson och Jan Oskarsson – på utformningen.

– De vill inte släppa mer, de är mitt inne i processen med utformningen. De håller på och jobbar med arkitekt och kommer ta in kompetens som vet hur man planerar bibliotek

Att invigningen ska ske under senhösten 2019 står kvar.

– Tidsplanen är densamma och den håller, det här är inget vi hastar fram. Vi har biblioteket på Valhall just nu och de säger att det funkar bra.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt