Annons:

Gillar inte idé att pausa investering:

Per-Inge Pettersson tycker det vore att ge direkt felaktiga signaler att pausa investeringen av en ny brandstation i Rosenfors. Foto: Ossian Mathiasson

Gillar inte idé att pausa investering: "Vore en direkt felaktig signal"

Per-Inge Pettersson (C) tycker det vore en direkt felaktig signal att pausa byggnationen av en ny brandstation vid Rosenfors.
– Trafikverket har ansvaret att investera och renovera bron med en bärighet för lantbrukets produkter och räddningstjänstens brandbilar, ett ansvar kommunen tydliggör med sin investering på ny brandstation.

Annons:

Det säger Per-Inge Pettersson som ett svar på Lennart Davidssons (KD) synpunkt under fullmäktigemötet, där han framförde sina synpunkter att brandstationen inte kan byggas förrän bron över Emån vid Lilla Aby är färdigbyggd och öppnad för även tung trafik.

Det fick Per-Inge Pettersson att reagera.

– Det är fel signal till Mörlunda-Målillaområdets invånare och deras trygghet att äntligen få en ny och modern brandstation och det är fel signal till personalen som behöver få ändamålsenliga lokaler för personal och fordon.

"Bygg enligt planerna"

Han trycker istället på att en ny brandstation visst ska byggas vid Rosenfors enligt planerna. 

– Det är nu av största vikt att ge Trafikverket en tydlig signal att kommunen kommer ta in anbud för byggandet av ny brandstation med ett läge bara några hundra meter från Lilla Aby bro. Det är ett sätt att visa dem att kommunen tror på bygden och det ska inte finnas någon tveksamhet till kommunens investering.

Han fortsätter:

– Trafikverket har ansvaret att investera och renovera bron med en bärighet för lantbrukets produkter och räddningstjänstens brandbilar, ett ansvar kommunen tydliggör med sin investering på ny brandstation.

Får medhåll från annat håll

Oppositionsrådet Tomas Söreling (S) ger en skriftlig kommentar till Per-Inge Petterssons syn på nya brandstationen. 

"Jag vill uttrycka mitt fulla stöd för Per-Inges syn på debatten om brandstationen i Rosenfors, det är befängt att blanda in byggandet av en ny station med Trafikverkets ansvar att åtgärda bron vid Lilla Aby. Eftr många års diskussioner med stationen i Mörlunda och Målilla är vi äntligen framme vid att ha köpt mark till ändamålet och arbetet fortskrider nu, så att börja och sätta denna satsing mot ett ansvar som Trafikverket har är rent ut sagt trams", skriver Tomas Söreling. 

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt